Det är svårt att vara sig själv i ett samhälle där alla försöker göra dig till någon annan

Var sig själv

Normalt är tråkigt. Tänk om alla skulle se lika dana ut, bete sig på samma sätt och slaviskt följa de sociala normer som är okej. Fy fan. Jorden skulle vara en grå planet utan överraskningar och spännande dagar.

Tacka fan för att vi har olikheter. Att vi människor tänker och beter oss på så olika sätt. Att det ständigt är en utmaning att försöka förstå varandra. Att vi har olikheter som stimulerar oss att tänka i nya banor.

Det är svårt att vara sig själv i ett samhälle där alla försöker göra dig till någon annan. Det är jobbigt att våga stå upp för sin sak om man är ensam om det man tror på. Det finns dock fördelar att skörda för den som vågar. Det finns mycket att vinna på att vara sig själv.

Vad har du själv att vinna?

Problemet med att försöka “passa in” är att man blir en ointressant person. Folk kanske accepterar dig men ingen kommer tre dagar senare komma att tänka på dig som den där “sköna jäveln”. En färgstark person blir ihågkommen! Det märks när man träffar någon som rätt och slätt är bra på att vara sig själv!

Sträva inte efter att vara som alla andra. Sträva efter att vara dig själv.

Det som händer när man är sig själv är att vissa glider längre ifrån dig medan andra glider närmare. Det är viktigare att ha 5 nära vänner än 50 bekanta. Ju mer du är dig själv, desto mer kommer dina hatare att ogilla dig och de du faktiskt vill umgås med att tycka om dig. Du kommer dessutom att stöta ifrån dig alla som inte klarar av färgstarka individer och samtidigt attrahera folk som respekterar dig för den egna person du är. En process som du och alla vinner på.

Det är också enklare att vara sig själv. Man behöver inte tänka så mycket innan man öppnar munnen. Man kan helt enkelt säga vad man känner för, när man känner för det.

Stå för dina åsikter. Säg vad du tycker. Acceptera att andra inte tycker som du. Ta reda på vem du är istället för vad andra tycker om dig. Sök efter din egna bekräftelse istället för andras.

Allt för att skapa ett roligare samhälle för alla och ett skönare liv för dig själv!

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.” - Bernard M. Baruch

Skål på den!

P.S. På tal om någon som har svårt för olikheter… Det här är ingen politisk blogg men den som skickar inlägget till Jimmy Åkesson är dagens hjälte!

Åkesson och Elaine

Åkesson och min kusin Elaine pratar om livet

Prenumerera på Framgångsbloggen!
 • Gå med i gemenskapen och var först av alla att få Framgångsbloggen på mail varje måndag till morgonkaffet. En bra start på veckan helt enkelt! :)
("Delad glädje är dubbel glädje")
  Mitt mål med livet är att ha så jävla roligt som möjligt innan ålderdomshemmet och tillhörande rullstol är ett faktum. Vi har bara en chans så varför hållas tillbaka av onödiga rädslor som ändå går att övervinnas? Jag älskar att utvidga min komfortabla zon, utföra vardagliga sociala experiment och resa till oklara länder med bara en ryggsäck som sällskap. Jag tror att livet är till för att levas stort och efter dina egna villkor. Bättre att bara köra och se vad som händer vartefter!

  2 Comments on "Det är svårt att vara sig själv i ett samhälle där alla försöker göra dig till någon annan"

  1. C says:

   “Vad hjälper det en människa att vinna hela världen om hon får betala med sitt liv?” Jesuscitat fr Markus evangelium. (Mark 8:34)

  Got something to say? Go for it!