Min väg till Framgång – Gästinlägg av Nabil Koubaissi

Är du den som är nyfiken på vad som finns bortom kullen? Eller fokuserar du på de hinder som finns där nere?

Är du den som är nyfiken på vad som finns bortom kullen? Eller fokuserar du på de hinder som finns där nere?

Jag har fått en förfrågan av Hampus. Att skriva ett gästinlägg i Framgångsbloggen och dela min historia. En historia om hur jag utvecklats med åren och nått framgång. Det är en stor ära och en riktig kul grej att pröva! Men för att göra rättvisa av uppdraget måste jag definiera vad framgång betyder för mig. Framgång för mig är att utvecklas och våga pröva. Framgång är att lyckas och uppnå de mål man satt upp. Framgång är framförallt att vara lycklig.

Min flickvän gjorde slut

Min berättelse börjar våren 2012 då jag och min före detta flickvän separerade, vi kallar henne X. Jag var helt förstörd när X sa att hon ville avsluta förhållandet. Jag ville inte tro på det och till följd av det, begravde jag mig själv i min egen depression och sorg… alldeles för länge.

Det tog mig åtta månader att inse att jag var tvungen att gå vidare. Under den tiden ville jag bara sitta i min lägenhet, läsa och spela datorspel. Vilket jag också gjorde. Ju mer jag valde att vara ensam och inte acceptera situationen, ju närmre avgrunden var jag. Fram till en kväll. X skickade en dokumentär till mig, The Secret, och berättade att det är utifrån idén att göra det som KÄNNS rätt utan att tänka på hur som hon levt den senaste tiden. (Jag och X har en jättebra vänskapsrelation förresten). Jag såg The Secret och var helt såld. Jag kände glädje för första gången sen relationen tog slut och jag visste nu att tiden för mig att läka började nu. Jag läste boken The Secret och började gräva djupare i filosofin bakom det. Jag fick tips av X att läsa Framgångsbloggen vilken jag nu följt i ett år!

Nabil SelfieJag heter Nabil förresten, 26 år med en kopp kaffe i handen just nu, och har under hela mitt liv varit (och är fortfarande till viss del) strukturerad, planerande och gör inget om inte jag vet exakt HUR det ska göras. Det har i alla fall varit så, fram till jag började läsa Framgångsbloggen. Efter The Secret läste jag och såg en konferens med en man, forskare, pionjär och filosof som heter Gregg Braden. Gregg presenterar forskning och vetenskap i kombination med filosofiska och spirituella underlag (The Divine Matrix) som kan kopplas till idén bakom The Secret. Jag såg Joe Dispenzas föreläsning som Hampus postade för ett tag sen och kan även relatera allt jag läst och sett till detta. The Magic of Thinking Big är en bok som jag läser just nu som är helt underbar (vilket ni redan vet, Hampus har skrivit mycket gott om den och med all rätt). Vad vill jag säga här egentligen? Jo, allt jag läst och sett har lett dit jag är idag. Genom att applicera det i mitt liv har jag sakta men säkert byggt ett nytt liv, ett nytt sätt att tänka och främst ett nytt sätt att leva. “Nabil, allt är så vagt och du förklarar bara med fina ord, hur har du konkret gjort då?”

Att sätta upp mål har gjort mig motiverad

Efter att jag började läsa Framgångsbloggen satte jag upp mål. “Jag ska gå på en dejt inom 30 dagar” var ett av målen som skrev jag upp på en lapp. Den lappen läste jag när jag vaknade varje morgon, tog med den i plånboken, la fram den vid datorn när jag var hemma så den alltid var synlig och läste den en gång innan jag la mig. Varje dag. Se och häpna, jag gick på dejt efter EN vecka! Att sätta upp mål har varit oerhört givande och det har fungerat till 100% varje gång. Att tänka positivt och hitta det positiva i ALLT har varit helt avgörande för mig och min framgång.

Jag har alltid varit så himla strukturerade och planerande men bestämde mig till slut för att bara göra saker efter det som kändes rätt. Så jag tog mig ensam, till Danmark, (jag har aldrig rest själv) för att se Gregg Braden live. Inget skulle stoppa mig. Och fy fan vilken euforisk känsla jag hade efter att sett honom och varit i Danmark själv, vilken upplevelse, vilken MAKT! Jag gjorde detta helt ensam, jag har alltid trott att man måste dela glädje, eller dela upplevelser och helt förlitat mig på andra för att finna min egen lycka. Men fy fan vilken känsla att kunna få samma glädje och eufori själv, utifrån sig själv! Allt som började hända mig, allt runtomkring mig började falla på plats. Inget är av en slump, allt hänger på MIG.

Med det sagt betyder det inte att vi måste göra allt själva, tvärtom att dela glädjen är dubbel glädje som Hampus brukar säga. Det är faktiskt en förutsättning att dela med sig och ta del av andras erfarenheter för att nå framgång. Men att hitta sig själv och uppnå det liv och mående man vill ha, är helt upp till en själv. Hur? Det visar sig sen, om du TROR på det du vill uppnå.

Alla gränser vi tror att vi har är bara gränser vi sätter upp för oss själva

För ett halvår sen började jag att träna kampsport. Neuru Martial Arts, en kampsport som härstammar från Tibet och består av andningsövningar, koncentrationsövningar och självförsvar. Det första min tränare säger till mig är “Människan är mycket starkare och mer kraftfull än hen tror. Med träning, positivt tänkande och tålamod kommer du kunna uträtta saker du tidigare bara drömt om”. Vad betyder detta? Allt som händer mig och allt jag upplever drar jag till mig och jag kan relatera alla mina erfarenheter till varandra. Om vi är så starka och har en fantastisk förmåga, vad finns det då vi inte skulle kunna göra?

Jag har bara börjat upptäcka mina möjligheter, jag har börjat se möjligheter istället för gränser. De enda gränserna som finns är de vi själva sätter upp! Varför gör inte fler det? Fråga dig själv, är det av rädsla för att bryta rutinerna? Är det för att vi inte tror att vi kan? Eller kan det vara så att vi är så rädda för den potential vi alla har inom oss? När jag blir rädd eller nervös inför något jag ska göra eller vara med om brukar jag använda mig av frasen “Vad gör det om hundra år?” och bara KÖR. Funkar varje gång!

När jag är positiv fungerar allt

NabilNu är det november 2013, 1 och ett halvt år sen jag och X gjorde slut. Jag mår skitbra. Jag lär mig fortfarande hur jag ska hantera livet, människorna runtomkring mig, mitt jobb, min vardag. När jag är positiv, funkar allt. När jag tänker negativt går allt åt helvete. Jag var stressad för någon vecka sen och mådde piss, började tänka negativa tankar. Jag satte på Joe Dispenzas föreläsning och såg en kvart. Sen började jag fundera och ställa om mina tankar, ni vet som när man ställer in radion.

På mindre än en minut förändrades allt negativt inom mig till otroligt magisk positivism! Min stress och mina farhågor utbyttes mot hopp och en känsla av ro. Det kändes som magi men jag vet att det var jag och mitt tänk som fick mig att känna det jag kände. Jag kan ändra mitt liv, jag kan leva precis som jag vill. Den tanken börjar verkligen sjunka in, att det ÄR möjligt att med tankarna ändra sitt mående.

Jag glömde säga! Jag bodde då i en liten stad och bor nu i Stockholm sen två månader tillbaka. Jag sökte jobb, fick ett vikariat och tänkte inte mer på HUR det skulle gå. Jag fokuserade bara på det jag ville och ATT det skulle gå vägen. Det är något jag ALDRIG skulle gjort för ett år sen. I fredags kom chefen till mig och sa att jag får en fast anställning. Och jag lär mig fortfarande! Det tar tid att ändra sina tankar och sätt att leva, det kräver fokus och engagemang men jag tror på det stenhårt!

Och för att använda Hampus ord: Jag har börjat gå som en CHEF, prata som en CHEF och ser mig själv som en badass CHEF, varje dag, varje kväll. När jag ska sova, när jag brer en macka, när jag skriver, när jag duschar, när jag går, när jag åker bil, när jag arbetar, när jag umgås med vänner är jag en CHEF. Det har hjälpt mig otroligt mycket att tänka i dessa banor och jag fortsätter utvecklas.

Jag vill tacka Hampus för allt han gjort och fortfarande gör. Det är mycket inspirerande och varit det som befriade mig från mitt eget fängelse. Därför är det viktigt att ta vara på de man känner ett samband med! Och det jag vill säga till Hampus och er alla är, även om det är svårt just nu och ljuset känns långt borta: Fortsätt skriva, fortsätt jobba på era mål, ni har mitt fullkomliga och gränslösa stöd!

Och gör det som de CHEFER ni är!

/Nabil Koubaissi

Nabil ChefP.S. Här är de inlägg i Framgångsbloggen som inspirerat mig mest:

Tämj den enorma kraften i att sätta personliga mål

Bli en självständig person genom att resa själv

Lär dig konsten att tala inför folk

 

("Delad glädje är dubbel glädje")
  Mitt mål med livet är att ha så jävla roligt som möjligt innan ålderdomshemmet och tillhörande rullstol är ett faktum. Vi har bara en chans så varför hållas tillbaka av onödiga rädslor som ändå går att övervinnas? Jag älskar att utvidga min komfortabla zon, utföra vardagliga sociala experiment och resa till oklara länder med bara en ryggsäck som sällskap. Jag tror att livet är till för att levas stort och efter dina egna villkor. Bättre att bara köra och se vad som händer vartefter!

  10 Comments on "Min väg till Framgång – Gästinlägg av Nabil Koubaissi"

  1. Malin Drake says:

   Wow vilken historia Nabil! Den var verkligen riktigt inspirerade, tack för att du delade med dig! Keep up the good work! :)

   • Nabil Koubaissi says:

    Tack för att du läste och tog del av den! Blir jätteglad av dina ord. Framgång är en ständig utveckling, och att ständigt utvecklas är en framgång! =)

  2. Giselle Sammarsson says:

   Fantastiskt inlägg Nabil! Så grym du är och helt fantastisk inställning. Fler och fler behöver börja tänka i samma banor. Du kommer att ha ett fortsatt fantastiskt liv och ibland behöver man nå botten för att veta hur man ska nå toppen:)

   Ha en underbar vecka och ett stort lycka till med allt! :)
   /Giselle Sammarsson

   • Nabil Koubaissi says:

    Tack Giselle, dina ord värmer! Det där med att nå botten för att nå toppen stämmer verkligen in så bra. Allt sätts i perspektiv och man lär sig uppskatta det man har och sträva efter det man vill uppnå utan att vara bitter… med rätt inställning givetvis =)

  3. Chris says:

   Till alla som i onödan ifrågasätter sig själv och kan relatera till svårigheter eller händelser i livet som kan få en att tillfälligt tappa motivation att uppnå sina mål. Vet inte om du läst den hampus men det vore kul att höra vad du skulle tycka om den. :)
   eckhart tolle – the power of now

  4. Caroline says:

   Riktigt intressant att läsa om en vanlig person (framgång är ju inte bara när någon tjänar mycket pengar, blivit chef på något stort företag mm) som har hittat “sin väg” (utan att låta religiös). Väldigt inspirerande!!

   • Nabil Koubaissi says:

    Det kan vara svårt att prata om framgång och hur bra man mår av att göra någonting har jag märkt, utan att låta som en fanatiker. För en annan kan det låta som att man rabblar på och romantiserar allt. Det kan vara så, om man inte verkligen menar det. Om man inte varit med om att nå framgång, jobba på sin inställning osv. kan det vara svårt att förstå! Tack för din kommentar =)

  5. Inspirerande! Verkligen!
   Fast jag tycker det är lite synd att du nämner att du flyttat till Stockholm som en “lösning” på alla problem…önskar att fler ville se möjligheterna i att bli lyckliga och tillfreds på landsbygden ;) Det behöver Sverige ;)
   Men som sagt, kul för dig att det vänt och det var väldigt inspirerande att läsa din historia.
   Tack!

   • Nabil Koubaissi says:

    Tack för ditt svar!
    Menade inte alls att Stockholm var lösning på alla problem :) Det var min lösning, vid det tillfället, med de tankar jag hade då och det liv jag levde då. Har alltid velat flytta från min lilla stad som jag bott i 80% av mitt liv. Att flytta var en naturlig del av mitt liv, att det blev Stockholm? Lite av en slump, har ett par vänner här och jag tänkte “vad gör det om hundra år?” ;)

  Got something to say? Go for it!