Krossat hjärta

krossat hjärta

Tyvärr så blir det inget inlägg om framgång idag.

På grund av ett krossat hjärta har jag ingen ork eller energi att skriva.

Förra veckan handlade om vikten av att må bra för att lyckas. Nu är jag i ett tillstånd där jag bara vill lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och somna om för att slippa handskas med verkligheten. Just nu finns det inget positivt inom mig som jag kan skriva om. Tyvärr.

Ibland älskar man någon men får inte sina känslor besvarade. Jag vet inte det bästa sättet att hantera situationen just nu så därför tänker jag inte försöka ge några “3 bästa tips för att klara av vardagen när du mår såhär”.

Jag gör allt jag kan för att tvinga fram hopp i en situation som känns hopplös. Jag kommer att följa vad jag tror på och inte ge upp. Jag tänker kämpa och försöka göra det som känns rätt.

För att hålla mig distraherad från destruktiva tankar just nu umgås jag med positiva och nära vänner. Vänner som jag kan prata med och som lyssnar. Vänner jag kan skratta med. Det känns just nu som ett bra första steg.

Tack för mig.

("Delad glädje är dubbel glädje")
  Mitt mål med livet är att ha så jävla roligt som möjligt innan ålderdomshemmet och tillhörande rullstol är ett faktum. Vi har bara en chans så varför hållas tillbaka av onödiga rädslor som ändå går att övervinnas? Jag älskar att utvidga min komfortabla zon, utföra vardagliga sociala experiment och resa till oklara länder med bara en ryggsäck som sällskap. Jag tror att livet är till för att levas stort och efter dina egna villkor. Bättre att bara köra och se vad som händer vartefter!

  33 Comments on "Krossat hjärta"

  1. Arijola says:

   HAMPUS!!!
   Framgång innebär inte att man alltid måste vara positiv, glad och pepp. Det är okej att vara nere, det är okej att inte orka. Allt kommer lösa sig med tiden, jag tror på dig Hampus!!!
   Stoooooor kram på dig <3

  2. Aida says:

   Tillåt dig själv att känna alla typer av känslor. Med glädje kommer även sorg. Våga känna på riktigt och stanna kvar i känslan tills den övergår i något gladare och mer rofyllt. Vi är bara människor och känslor visar bara att man är human. Det kommer bli bättre Hampus, det vet du. Styrkekramar!

  3. C says:

   Starkt att berätta. Kan tänka mig att det är svart just nu, men du har ett skyddsnät som du kan kasta dig i och som kommer få dig på fötter igen. En tro på ngt, dina vänner etc.
   Ibland påminns vi om att vi ju inte kan påverka våran egen situation fullt ut. Vi kan ha en hur stark tro på oss själva som helst och energi att ordna våra omständigheter. Fast när något utom vår kontroll fallerar eller försvinner förstörs också världsbilden man hade på något sätt. Det stämmer att man kan styra mycket själv, men det är omöjligt att själv göra det fullt ut. Vi är på jorden tillsammans med så många andra som också vill säga sitt. Man väljer själv men man kan inte välja åt andra människor eller påverka vad jorden har för väder just idag.
   Det är viktigt med ens egna tankar, det som du vill förmedla om i din blogg. Om många tänker gott så blir det ju bara roligare att leva livet. Det bästa av samhällen är ju det där alla vill vara med att bidra med sin kunskap för att det är roligt och för att man känner sig behövd och uppskattad, inte för att man presterar. Den bästa ledaren förstår att alla led behövs för att ett system ska kunna fungera, att alla ska känna sig behövda och uppskattade för sin uppgift. Jag tycker att de som arbetar med sophämtning har en betydelsefull uppgift. Annars hade det varit otrevligt att befinna sig på gatorna. Vi hjälps åt för att ha en sån rolig tid som möjligt under våra liv i samhället, någon håller på med sopor och någon annan sköter ekonomin. Solen går upp och ner över båda.
   Jag är misstänksam mot tankar som säger att man ska vara i toppen, annars har man misslyckats. Det är bara ett tecken på en dålig ledare som inte förstår att alla behövs, en sådan ledare har svårt att behålla arbetskraft också. Om det inte är så att det är omvänt, att arbetskraften lider av avundsjuka för att inte själva vara på toppen och leda ett arbete. Då fallerar systemet den vägen också.
   Lite farligt är det att försöka springa ett eget race när det egentliga är att alla samverkar och skapar ett samhälle tillsammans. Livet är till för att levas som du säger. Det börjar med oss själva och hur vi tänker och uppfattar omvärlden, och vad vi ska göra åt tiden och resurserna som vi har här. Ensam eller tillsammans.

   • Jag förespråkar ju att alla som vill ska kunna nå toppen genom att tänka stort och tro på sig själva. Det måste ju dock börja med sig själv. Jag tror inte att jag kommer hamna som VD för Volvo om man säger så. Inget som intresserar mig :)

    Det är lätt att få ett väldigt individualistiskt tänk om man läser om personlig framgång. Jag gör mitt bästa för att vara tydlig med varför man utvecklas från första början (för att kunna ge mer av sig själv) och hur viktigt nära och kära är!

    Tack för dina tankar!

  4. Anso says:

   Tror du hade dina tre där för att klara vardagen.. vännerna är bra, finns fint stöd att hämta , vare sig det gäller tröst eller bara få vara. Ta hand om dig!

  5. C says:

   (Är medveten om att texten ovan blev en gren av trädet, du behöver inte läsa det nu) Önskar dig en bra dag och att du känner dig bättre snart !

  6. Sara says:

   Våran tur att ge tips denna gången då!

   1. Bryt ihop. Sitt i soffan hela dagen och ät glass och tyck synd om dig själv, vad du vill och detta kan pågå ett bra tag.
   2. Om du gjort steg 1 ordentligt är du nu mer än redo för steg två. Gå ut, träffa vänner, sysselsätt dig på alla sätt som går. Träna, promenera, vad som helst.
   3. Om du gjort steg två ordentligt kommer du vakna upp för eller senare och inse att det gått en hel dag utan att du tänkt på henne/honom. Sen är det bara att fortsätta :)

   Kram

   • Jag har gjort steg ett och två. Dock så vill jag inte sluta tänka på henne. Jag vill sluta tänka på det negativa sakerna som får mig att må dåligt men jag älskar henne och tänker inte släppa det.

    Tack för dina tips :)

  7. Oscar says:

   För att kunna vara riktigt lycklig så krävs det sin motpart i att kunna må riktigt piss ibland.
   Behöver du ett öra till är det bara att du hör av dig på lämpligt medium =)

  8. Sofie says:

   Du har inspirerat mig och andra i min närhet mycket så jag önskar att jag kunde skriva något som får dig att må bättre. Men det finns inte många saker som tröstar nu. Det enda jag kan skriva, som kommentarerna ovan, är att det är okej att vara ledsen. Tillåt dig själv att känna så här. En dag kommer det vända. Det kommer göra mindre ont, det kommer bli lättare att andas. Till dess, det är okej att vara ledsen.

  9. Chelli / Livet är för kort för att äta äcklig mat och umgås med idioter says:

   Mina tre tips för att orka igenom är;
   1. Se till så att du inte kan följa personen via Internet och håll dig borta från att ringa! Det hjälper inte, även om det i precis den stunden känns som att det är det enda i hela världen som kan hjälpa.
   2. Träna! Få endorfinerna att spruta! Låt kroppen fejka lite lycka.
   3. Om det var så du kände när kärleken inte var besvarad, tänk hur fantastiskt det kommer bli när du träffar någon som har dig som sin absoluta favorit i hela världen, som drömmer om att få spendera resten av sitt liv med dig och tycker du är det bästa som finns. Tänk att den kärleken finns därute, när du är redo för att gå vidare. Så du måste gå vidare på riktigt och våga sörja klart först!!
   Kramar

  10. Katie says:

   Håller med föregående inlägg – tillåt dig själv att vara ledsen! Det känns svart just nu, men det kommer bli bättre!
   Träning/motion och positiva goda vänner är precis det du behöver!

   Chelli skrev det riktigt bra – tänk dig den härliga känslan när du hittar den personen som har JUST DIG som sin alldeles egna favorit i världen! :)

  11. Ingela says:

   Starkt att u är så ärlig !
   Du har också rätt att inte vara på topp!
   Låt tiden ha sin gång, den läker alla sår.
   Fast det inte känns så just nu men jag VET, du måste bara stå ut och låta det göra ONT för det gör det.
   Det är fruktansvärt och du kan inte göra ngt mer än att låta det göra ont.
   Så skrik, gråt, svär, tja vad som helst.Låt det komma ut!!
   Det går över………
   Du kommer vara glad igen och känna lycka. Men det måste få gå en tid!

   Stor kram Ingela ;)

  12. Transströmer says:

   Vid kortare eftertanke vill jag minnas att någon nämnde något om att framgång handlade om att hålla hårt om sina nära och kära. Att bygga en herrgård med byggmaterialet till en trädkoja kommer förr eller senare leda till ett raseri. Vi får alla hoppas att ingen förorsakades i olyckan.

   • Jens says:

    Haha, vilken otroligt onödig kommentar. Varför väljer du att lägga energi på att läsa bloggen om du bara har negativa saker att säga? Gör något vettigt av din tid, typ skaffa 20 000 inlägg på flashback och briljera med dina diktkunskaper.

    • Transströmer says:

     Jens. Hur du väljer att spendera din tid förfaller fullkomligen irrelevant för egen del. Att du har åsikter gällande hur jag spenderar min tid, berör inte min sinnesfrid. Att blogga om framgång är inte detsamma som kommentera om sidledesgång. Att påtala sanning må icke vara en tung börda att bära men att bränna broar ute i det vilda, det är bara dumt.

  13. Per says:

   Du är en inspiration Hampus, det vet du. Detta gör dig bara mer mänsklig. Du är så stark att många blir avundsjuka, varför det är helt fullkomligt okej att känna som du gör nu. Vältra dig i det dåliga och tillåt dig själv att må pissvidrigt – det är okej. Du är grym som fan ändå. Det kommer gå över. Vet det, känn det och tro på det.

   This, too, shall pass!

   ~Penga Per

  14. Giselle Sammarsson says:

   Hej Hampus,

   ” Allow it, release it, move on”. Detta är ett citat jag tänker på i svåra stunder. Kan förstå smärtan och jag minns hur jag mådde illa på grund av att min verklighet blev min mardröm. Låt det ta tid för det går inte att springa ifrån smärtan och jag litar på att du kommer att vända detta till något bra och att vi (dina läsare) kommer att läsa ett inlägg som handlar om just det.
   Tills dess: Våga skratta, gråta, skrika, pusta ut, minnas, le. Våga känna.

   Ta hand om dig
   /Giselle

  15. Chris says:

   Jag rekommenderar allt som eckhart tolle skrivit när det handlar om kärlek som är komplicerad eller bara förstör ens sinnesstämning (olycklig kärlek, människor i ens omgivning som är triggers) min personliga åsikt är att eckhart tolle kan rädda många öden. När inte motivation finns att företa sig basala ting vet eckhart hur du ska tänka i förhållanden och i sämre tider. Underbart tillägg i den filosofi du förespråkar då vi alla i slutändan endast är människor och fungerar på samma sätt.

   Keep up the good work!! Och jag säger som will Smith. “I want the world to be better because i was here” och jag kan tycka att din blog ser till att de redskap du fördelar skapar en bättre verklighet för många människor.

  16. Caroline says:

   Sitter i samma sits som dig Hampus men jag hittade din blogg och plötsligt mår jag så mycket bättre och känner att livet har så mycket mer att ge än vad jag ens kunnat föreställa mig innan. Dina inlägg var precis vad jag behövde när allt annat kändes mörkt. TACK! Jag hoppas att du snart känner dig bättre, ta hand om dig!

  Got something to say? Go for it!