The Master Mind Of Linköping var början på min framgång

Skavva en vän

Att läsa om framgång istället för att bli framgångsrik är en vanlig orsak till att inte komma någon vart över huvud taget.

Att läsa är en bra ursäkt för att skjuta på det som måste göras. “Jag läser idag och gör i morgon”. Du läser om alla principer du vill leva efter och tänker “Nu har jag verktygen”, “Nu ska jag ta tag i mitt liv”. Dagen efter är ingenting förändrat.

Att läsa om hur man övervinner sina rädslor och växer som person är enkelt. Att verkligen ställa sig på scenen och utmana sin scenskräck är så jobbigt att nästan ingen vågar ta steget. Här finns en lucka för dig att göra det motsatta och sticka ut.

Om du inte har experimenterat med någon av de principerna som jag skrivit om här i bloggen den senaste månaden så förbjuder jag dig att läsa vidare. Om du klarade eldprovet så har jag ett tips till dig. Ett tips som kan kicka igång din framgångsutveckling på riktig.

Tipset är enkelt men kan vara det bästa du får av mig i år.

För att hålla din långsiktiga motivation uppe och verkligen se till att du praktiserar de sakerna du lär dig:

Skaffa en vän att dela din framgång med!

The Master Minds Of Linköping

Master Minds Of Linköping

Min hemmakonstruerade logga. Lite väl hård fokus på pengar för 1,5 år sedan…. :)

Min personliga utveckling startade när min vän Per gav mig boken The Magic Of Thinking Big. Han såg potential och gav mig en bok för att väcka intresset. En sommar gick, jag var helt såld och jag läste allt jag kunde komma över på ämnet.

När terminen sen drog igång så hade vi båda mycket på hjärtat. Vi var båda totalt insnöade på framgång. Jag behövde någon att diskutera allt med och Per hade liknande behöv. Vi bestämde att vi skulle träffas hemma oss mig varje måndag kl 19:30 och gav våran nystartade grupp namnet The Master Mind Of Linköping.

Vi såg till att träffas en gång i veckan och diskutera utmaningar vi stod inför. Vi satte personliga mål. Vi lärde känna varandra in på djupet. Vi utmanade varandra att ta tag i de mest personliga rädslorna.

Tack vare varandra så hade vi inga ursäkter. Det är väldigt enkelt att svika sig själv och skjuta på det obekväma. Det är betydligt jobbigare att svika en vän.

The Master Mind

Vi utgick från principerna om hur man skapar en Master Mind från boken Think And Grow Rich av Napolen Hill. Läs mer om konceptet HÄR.

Grundstenen i en funktionell Master Mind är att ha ett tydligt syfte med gruppen. Vårt syfte var att hjälpa varandra i våran personliga utveckling. Med detta som utgångspunkt satte vi en tydlig agenda för varje träff och såg till att lämna rum för båda löst snack och övningar så som personlig målsättning mm.

Det gäller att visa en enorm respekt för varandra. Ingen är perfekt. Alla har skeva sidor och personliga rädslor. Bara genom att först acceptera era svaga sidor kan ni börja jobba på att förbättra dem. Din Master Mind är en plats där man ska kunna prata om allt. Även de mest personliga sakerna.

Det var mycket tack vare min och Pers samtal varje vecka som jag sakta men säkert lyckades lösa upp min prestationsångest.

En läxa varje vecka

Vår mest framgångsrika och roliga övning var att varje vecka ge varandra en läxa att klara av till nästa måndag.

Här är exempel från de tre första veckornas läxor:

Vecka 1 – Hälsa som en chef

Istället för att hälsa på folk genom det standardiserade och helt meningslösa ”Hur är läget?” Ge istället en komplimang på hur roligt det är att se personen, hur snygg jacka den har eller hur förvånansvärt frisk hon ser ut att vara. Om någon frågar dig “Hur e läget?”, svara med nått annorlunda. Exempelvis: Som laser, extremt bra, turboladdat osv. Att bara svara “Bra” är totalförbudet.

Vecka 2 – Speak Up

Öva på att säga vad vi tycker och tänker i alla sociala situationer. Minimikrav är att minst två gånger varje föreläsning avbryta professorn och kommentera något, påpeka när vi inte håller med eller bara tilläga med ett skämt.

Vecka 3 – The Action Habit

Ingenting får skjutas upp. Så fort vi kommer på nått som måste göras, gör det! Diska, tvätta, plugga, skriva affärsplan, ringa en kompis. Denna vecka får vi aldrig säga “jag gör det senare”. Gör det direkt och få det ur världen.

Din omgivning är ditt laboratorium och bara genom att experimentera kan du utvecklas på riktigt.

Skaffa en vän nu!

Detta är bara exempel på roliga övningar ni kan börja med. Hur ni lägger upp detaljerna är upp till er. Till och börja med så måste du skaffa en vän som du kan dela ditt intresse om personlig utveckling och framgång med. Hur hittar du en sådan vän?

Om du inte redan har någon, gör som Per. Undersök lite folk i din omgivning, släng ut lite fiskekrokar och börja meta. Jobba med böcker, ljudklipp eller filmklipp som andas framgång. Fråga sedan vad de tyckte om materialet och bedöm reaktionen. Förr eller senare kommer du att hitta någon som har liknande ambitioner som du och BAM, ni kan inleda bildandet av eran egna Master Mind.

Det behöver inte vara en nära vän just nu. När jag och Per satte igång så kände vi inte varandra så bra. Nu är vi vänner för livet.

—-

P.S. En duo unga tjejer från Örebro med bra driv är Ebba och Sofia bakom bloggen Lionhearted. Du behöver absolut inte gå lika långt för att lyckas med din Master Mind. Detta är dock ett bra exempel på två vänner som gått all in! De har också något snyggare bild än den på mig och per… ;)

lionhearted blogg

Prenumerera på Framgångsbloggen!
 • Gå med i gemenskapen och var först av alla att få Framgångsbloggen på mail varje måndag till morgonkaffet. En bra start på veckan helt enkelt! :)
("Delad glädje är dubbel glädje")
  Mitt mål med livet är att ha så jävla roligt som möjligt innan ålderdomshemmet och tillhörande rullstol är ett faktum. Vi har bara en chans så varför hållas tillbaka av onödiga rädslor som ändå går att övervinnas? Jag älskar att utvidga min komfortabla zon, utföra vardagliga sociala experiment och resa till oklara länder med bara en ryggsäck som sällskap. Jag tror att livet är till för att levas stort och efter dina egna villkor. Bättre att bara köra och se vad som händer vartefter!

  15 Comments on "The Master Mind Of Linköping var början på min framgång"

  1. Johanna says:

   Vilket härligt inspirationsinlägg att starta veckan med! Detta blir en bra vecka! Tack och kör hårt! :)

  2. Andreas says:

   Tjena Hampus,

   Jag har följt din blogg sen i somras och tycker du går från klarhet till klarhet i ditt skrivande. Ser fram emot ett nytt inlägg varje Måndag helt enkelt :) Keep it up!

  3. Ingela says:

   Klockrent, precis vad jag behövde läsa denna Måndag, självförtroendet vacklar lite…..
   Gör vi rätt varför händer inte mer osv……Ska ta tag i vissa saker nu direkt!
   Tack Hampus!

  4. Ingela says:

   Ja visst är den jobbig men vet att det går över…….
   Tack Hampus!

  5. Oscar says:

   Härligt inlägg, har inte skaffat någon kompis ännu men jobbat med att berätta för “alla” man träffar vad man vill åstadkomma.
   Kan bli väldigt roligt också när man berättar för kassörskan på ICA om en mål =)

  6. Edina says:

   Hej Hampus! Har läst din inspirerande blogg ett tag nu och vill bara säga att det är så härligt att du sprider positiv energi!

  7. Zara says:

   Hej Hampus,

   Har du haft erfarenhet av att ha vänner som inte är lika ambitiösa/drivna som du själv? Hur har det fungerat? Jag har väldigt mycket mål, drivkraft, och saker att göra (och jag trivs med det, det tar mig ju närmare mina drömmar), men mina vänner klagar ständigt på att jag aldrig har tid att ses, att jag inte är social osv.

   Jag träffar vänner i plugget flera ggr i veckan och på helgen, övrig tid lägger jag gärna på att söka intressanta jobb, träna, plugga, hålla på med mina fritidsintressen osv.Jag känner att mina polare ständigt har svårt att acceptera att jag är högpresterande och ständigt har “många saker på G”. Har försökt förklara, men det går liksom inte in för dem att andra människor kan vara väldigt upptagna fast dem själva inte är det.

   Vad gör man? Byter vänner till andra högpresterande våp? :) Tack för en grym blogg!

   • Absolut har jag många vänner som inte är lika ambitiösa men jag hänger med dem för att jag gillar dem och har roligt med dem. Jag föredrar vänner som är bra på att vara sig själva, ärliga och sköna med samma humor som jag.

    Jag jobbar så mycket jag vill själv. Om folk klagar och inte förstår så är jag bara rak och säger ärligt som det är. De som inte respekterar mitt val att jobba vill jag ändå inte vara med. De som respekterar och förstår blir som ett resultat bättre vänner och respekterar dig mer för att du vågar stå för din sak.

    Du har inget du behöver förklara egentligen. Du gör ditt val vad du vill lägga din tid på och sen får de som köper konceptet hänga med och de som inte klarar av det glida ifrån.

    Skaffa lite högpresterande vänner också om det känns bra för dig men kasta inte bort riktig vänskap som du mår bra av för att de inte har samma ambitionsnivå som du!

    Det är mitt tips! :)

  8. Adam says:

   Tjena!

   Jag följer inte många bloggar men din följer jag och jag gillar den skarpt. Det verkar som att vi tänker lika på många punkter. Fortsätt som du gör!

   • Härligt att höra Adam!

    Jag ska göra mitt bästa för att ärligt skriva om det jag tror på. Anledningen att jag startade bloggen var att hitta fler som tänkte på samma sätt! :D Klockrent att du hittade hit!

    Fortsätt vara chef du med!

  Got something to say? Go for it!